18-12-2021 -  Eten doet brodie sinds 'n tijdje met een hoofddoek op. Daar worden dan die enorme Cocker-Spaniel-oren in gestopt, zodat ze niet in zijn voerbak hangen. Brodie vindt het de gewoonste zaak van de wereld, zolang hij maar zijn eten krijgt. Dat er dan weer een foto van gemaakt moet worden, staat hem minder aan. Als het op eten aankomt is hij erg ongeduldig.

21-11-2021 - Brodie komt even kennismaken met de nieuwste huishoudelijke aanwinst: de robotstofzuiger. De ontmoeting is van korte duur. Brodie werpt een blik op het brommende zwarte apparaat en gaat over tot de orde van de dag.

24-10-2021 Slapende honden moet je niet wakker maken, en dat kunnen we nu letterlijk nemen.

11-10-2021 Brodie (12 maanden) stoeit met maatje Koos (7 maanden). Je kan het ook dansen noemen.

29-9-2021  Brodie op een zwartleren-bank; dat vraagt om een zwart-wit foto.

22-9-20211 Er wordt uitgezocht en opgeruimd ten huize van de fotograaf, Brodie doet natuurlijk ook mee, al hebben 't baasje en vrouwtje daar in eerste instantie geen weet van. Zodra ze weer de kamer inkomen is het duidelijk waarom Brodie ze stil is.

19=9=2021 De fotograaf experimenteert in zwart/wit om een soort van 'Film noire" beeldstijl te krijgen. Brodie fungeert als model en kijkt daar een beetje bedenkelijk bij.

17-9-2021 Brodie koelt even af, na een half uurtje rennen met z'n maatjes van het uitlaatveld.

9-9-2021 - Brodie in het gras. Een favoriete pose. Meestal stapt hij op, zodra hij de camera voor zijn neus krijgt. Ditmaal is hij lui en laconiek.

7-9-2010 Brodie ligt naast de fotograaf op een speelkleed. en de fotograaf realiseert zich, dat je zo mooi de grootte van Brodie kunt vergelijken met de benen van de fotograaf. Het is moeilijk voor te stellen, dat Brodie ooit op één hand paste.

25-8-2021  Brodie stoeit met een Fries Stabijtje. Gelukkig is dat hoofdzakelijk wit, zodat de honden te onderscheiden zijn. Stoeiende honden fotograferen heeft een lage slagingskans op scherpe foto's met een herkenbare inhoud. De fotograaf komt tot 5%. Brodie zal het worst wezen.

22-8-2021 De stappenteller geeft 4km aan, maar omdat Brodie het grootste deel van de wandeling los heeft gelopen, en met andere honden heeft gerend, is zijn afgelegde afstand veel groter. Even verfomfaaid in de mand liggen en bijkomen is hem wel gegund.

15-8-2021 Na een week met geen regen is het waterpeil in de sloten flink gedaald. In plaats van zwemmen wordt het pootje baden, en dat vindt Brodie een heel stuk minder. 

10-8-2021 Brodie speurt met 'losse handen' op het aanrechtblad naar de beloningskoekjes die voor hem klaarliggen.

26-7-2021 "kijk eens in de poppetjes van mijn ogen" zong Annie de Reuver al in 1952. Gelijk heeft ze, ook in Brodie's ogen is het silhouet van de fotograaf te zien als je maar dichtbij genoeg  bent. Waarschijnlijk ging het Annie daar ook al om; dichtbij. Geen liedje voor de huidige 1,5-meter samenleving dus. Maar fijn dat het bij Brodie wel kan, al heeft hij zo zijn bedenkingen bij die dikke macro-lens voor z'n neus.   

19-7-2021  Vandaag is Brodie op pad met Marijke van uitlaatservice "viva la vida". Een uur dollen met andere honden, waaronder Winnie, de Cocker Spaniel van Marijke. De foto is ook door Marijke gemaakt.

7-7-2021 - Vandaag de eerste kennismaking van Brodie met de trimsalon, zeg maar, hondenkapper. Bij 'Amazing Dogs'  tovert Suzan beertje Brodie om in een sportieve Cocker Spaniel.  

24-6-2021 - Op het hondenstrand van Oostkapelle. Smakelijke zilte groenten.

21-6-2021 - Thuis wel en in de caravan niet op de bank; Brodie begrijpt er niets van.

19-6-2021 - Brodie kampeert; dat halve deurtje in de caravan kan zijn goedkeuring wel wegdragen.

10-6-2021 - Brodie houdt van water, hij loopt graag door sloten. Vandaag niet in de sloot, maar in een vennetje, en dat betekent echt zwemmen. 

7-6-2021- Brodie op zijn favoriete plekje in de tuin, lekker in het zonnetje ligt hij op het gazon, onder de rozen. Een lieflijk tafereel. Een half uur later is hij bezig er een kuil te graven om een kauw-bot te begraven. 

3-6-2021 - Elkaar nog nooit gezien; meteen dikke vriendjes.

27-5-2021 - Sinds enige tijd loopt Brodie niet aangelijnd een deel van zijn dagelijkse uitlaatroute. Hij geniet daar duidelijk van. Hij luistert, meestal, goed naar het commando: "Brodie kom", vaak gevolgd door een fluitsignaal van de fotograaf, en verwacht dan een beloning in de vorm van een miniscuul trainingskoekje. In drie dagen begrijpt Brodie helemaal wat de bedoeling is. Volgende leer- en trainingsdoel is rustig aangelijnd naast lopen. De fotograaf vermoedt dat dat wel wat langer dan drie dagen gaat duren.

17-5-2021 - Als vrouwtje en baasje (daar heb je ze weer) TV kijken, wil Brodie nog wel eens naar zijn kauwbot grijpen. Zodra de fotograaf zijn camera pakt, gaat Brodie zo liggen, dat het bot buiten beeld blijft. Het levert een interessante choreografie op van om elkaar heen draaiende hond en fotograaf. Brodie wint de dans deze keer.

10-5-2021 - Labrador Dribbel komt logeren. Brodie wast hem de oren. De fotograaf, die er met zijn neus bovenop staat, weet niet of het een gebaar van dominantie of van onderdanigheid is. Maar omdat ze er allebei plezier in hebben, gaat hij er zich de kop niet over breken. 

4-5-2021 - Het lijkt de fotograaf wel leuk om te laten zien hoe groot de oren van Brodie al zijn. Brodie denkt daar anders over. Die foto houdt U nog tegoed.

30-4-2021 - Trimmen wordt een vast onderdeel van brodies verzorging. Om hem niet te veel af te leiden tijdens het borstelen etc. is de fotograaf er niet (nog niet) bij aanwezig. Vandaar het stilleven van Brodies kaptafel.

29-4-2021 - Geen puppycursus voor Brodie, want Corona. We 'behelpen' ons met de onvolprezen "Toepoels puppywijzer", 5e druk uit 2000. Beetje studeren en je hebt 'n lieve en gehoorzame hond. Nu even opzoeken wat te doen bij 'kuilen graven in het gazon'.

25-4-2021 - Brodie picknickt in de tuin met een zojuist gekregen kalfsbot. 

21-4-2021 - Brodie is een voorbeeldige eter, hij wacht zonder tekenen van ongeduld tot er voor hem wordt opgediend. Vervolgens drapeert hij de oren keurig aan weerszijden van de bak en knabbelt in hoog tempo alle brokjes weg.

12-4-2021 - Conversatie tussen Brodie en Baasje. Brodie: Hoi Baasje, zin in een trekspelletje? Baasje: Nu niet Brodie. Brodie: Hè, toe nou. Baasje: Baasje is moe, waarom denk je dat hij languit op de grond ligt. Brodie: Om een trekspelletje te doen natuurlijk...

7-4-2021 - Een onverwacht (althans voor de fotograaf) dik pak sneeuw vanmorgen. 's Middags is het al weer verdwenen, maar toen regende het. Voor Brodie lijkt het niets uit te maken; zijn staartje kwispelt altijd.

3-4-2021 - Stilleven met formele en informele hondenspeeltjes.

1-4-2021 - Tuinlandschap met Brodie en Teckel Toby; wie maakt de eerste move?

24-3-2021 - Zand op neus en overal, natte poten, oren en buik; portret van een voldane Cocker Spaniel. 

24-3-2021 - Zand, branding, schelpen, palen, wind en zon; strand is een groot en simpel pretpark. Geldt voor honden en hun baasjes.

23-3-2021 - Brodie ontfermt zich over een wandelschoen om duidelijk te maken welke activiteit zijn voorkeur heeft. Communiceren met een hond is simpeler dan je denkt, de fotograaf denkt dat de hond dat ook denkt over de communicatie met baasje en vrouwtje.

23-3-2021 - Twee primeurs in een foto. Brodie is voor het eerst op het strand en mag los lopen, wat natuurlijk rennen wordt. Het lukt de fotograaf om hem voor het eerst op volle snelheid te fotograferen. Allebei in onze sas dus.

19-3-2021 - Brodie heeft een talent om in de weg liggen

13-3-2021 -  'Rondneuzen' is voor de meesten van ons een visuele aangelegenheid. Honden echter nemen dat begrip letterlijk. Ze snuffelen wat af en als rechtgeaarde spaniel neemt ook Brodie snuffelen heel serieus. Tijd dus voor een neuzenfoto. 

7-3-2021 - 16.30u. Met z'n drieën op de bank; de fotograaf, mijnheer Parkinson en Brodie. (foto Hanne de Jong)

6-3-2021 - Brodie feliciteert de jarige labrador Dribbel met haar 15de verjaardag.

3-3-2021 - Het is de bedoeling van de fotograaf om een foto te maken, waarop te zien is hoe groot Brodie is. Maar meetlat en Brodie in een shot bleek 'n brug te ver: hij gaat liever aan een kartonnen doos knauwen. Dat leidt tot bovenstaande foto van zijn stevige poten, drie van de vier althans.

26-2-2021 - Een favoriete houding van Brodie, hier beschenen door een te fel zonnetje, pootjes op de rand van de mand en koppie daartussen. Hij staart in de verte, maar de fotograaf heeft het gevoel, dat hij meer naar binnen kijkt. Introspectie zogezegd.

21-2-2021 - De fotograaf zit te fotoshoppen, Brodie wil op schoot om even mee te kijken (interpretatie van de fotograaf) en vindt er het zijne van (weer een interpretatie van de fotograaf). Toegegeven, de fotograaf is niet goed in photoshoppen.

16-2-2021 - De aanspreektitels ten huize van de fotograaf zijn veranderd. 'Baasje' en 'Vrouwtje' worden nu vaak gebruikt. Heel erg geëmancipeerd is het niet, maar Brodie lijkt het te begrijpen en omdat hij het middelpunt van het universum is, is dat het enige wat telt.

16-2-2021 - Het is een simpel spelletje; De Fotograaf houdt een bot vast, Brodie kauwt naar hartelust. Soms verandert Brodie het karakter van het spel in een trekspelletje; even kijken wie de sterkste is. De vingers van de fotograaf komen dan wel in de gevarenzone.

12-2-2021 - Hoeveel Brodie is gegroeid, realiseert de fotograaf zich pas als hij hem in zijn puppymandje ziet liggen. Kop en kont passen er niet meer bij. Toch gaat hij er nog geregeld in liggen, zeker als het mandje door de zon gekust wordt. Misschien oefent Brodie zo het hondentalent om relaxt te liggen in een op het oog ongemakkelijke houding. Hij heeft zeker aanleg.

7-2-2011 - De fotograaf staat te blauwbekken, Brodie spurt voor de zoveelste keer een rondje door de tuin. Binnen zitten kan altijd nog, lijkt hij te denken.

7-2-2021 - Code Rood voor iedereen, honden niet uitgezonderd. In de tuin is het gevaar van lawines en sneeuwduinen te verwaarlozen. Brodie steekt er met een gerust hart zijn neus in de sneeuw.

6-2-2021 - De 'slag' om de bank heeft de fotograaf verloren. Maar ja, wie kan deze ogen wel weerstaan.

4-2-2021 - Brodie ontdekt deze week, dat op de bank springen voor hem een fluitje van een cent is. Dat hij vervolgens van zijn nieuw veroverde territorium gestuurd wordt, beschouwt hij als een grote onrechtvaardigheid. 

31-11-2021 - Wandelen aan de lange lijn is nog een hele kunst, de fotograaf gaat links van de boom en Brodie rechts, de status quo die vervolgens ontstaat, bevalt Brodie wel.

31-1-2021 - Zondag doet zijn naam eer aan. De zon staat nog niet hoog aan de hemel en geeft mooie lange schaduwen. Daarom Brodie vanuit vogelperspectief.

25-1-2021 -  Het ene moment ligt Brodie fanatiek op een bot te kauwen, het volgende moment is hij in diepe slaap verzonken. Jaloersmakend, uitgezonderd dat bot dan.

22-1-2021- 'n Dun waterig zonnetje lokt de fotograaf en Brodie naar buiten voor een blokje om. Lange wandelingen maken kan nog niet met een pup (stelregel: evenveel minuten wandelen als de pups leeftijd in weken). Voor Brodie betekent dat ongeveer 'n kwartier, waarvan hij zeker de helft met zijn neus over de grond speurt. De andere helft van het kwartier is hij fotogenieker, met dank aan het dunne waterige zonnetje. 

16-1-2021 - Voor het eerst sneeuw in het leven van Brodie. Hij wordt er niet warm of koud van (wel nat). De fotograaf realiseert zich dat er in het leven van een pup vrijwel dagelijks iets nieuws gebeurd. Nieuw is normaal. De verwondering van Brodie geldt meer de fotograaf, die hem achterna sluipt met een zwart ding voor zijn gezicht.

13 januari 2021 -  Driemaal daags hetzelfde ritueel. Als de voerbak is leeggegeten pakt Bodie hem op en rent er vrolijk rondjes mee door de kamer, om hem ten slotte aan de fotograaf te geven: 'refill please'.


9 januari 2021 - De dierenarts vindt Brodie een zelfstandig hondje. Dat blijkt een juiste observatie. Opstapkrukjes hebben geen geheimen voor hem.

1 januari 2021 - Brodie is een Engelse Cocker Spaniel reu, geboren op 5 oktober 2020. Sinds 1 december 2020 is hij bij de fotograaf in huis. Die gaat fotografisch verslag doen van Brodie's eerste volle kalenderjaar.

24-12-2020 - De oude dame Dribbel is op bezoek, Brodie vindt het geweldig om bij haar in de mand te liggen. Dribbel gedoogt.

21-12-2020 - Er in gaat vanzelf, maar vervolgens vraagt hij zich af hoe er weer uit te komen. Het elegante sprongetje,  waarmee hij dat probleem oplost, wordt door de fotograaf gemist. Brodie fotograferen levert het volgende probleem op: Brodie is snel, de fotograaf is 73.

6-12-2020 - tuinverkenningen; klein hondje, grote keien, herfstblad. 

6-12-2020 - Kennismaking met Teckel Toby

4-12-2020 - Wegen gaat in een glazen schaal, voor het eerst, maar ook voor het laatst.

3-12-2020 - De doos met hondenspeeltjes is omgeschud, oude kleden van zolder gehaald. Er is een pup in huis.

1-12-2020 - Brodie wordt van Nijverdal naar Eindhoven verhuisd. Hij heeft gelukkig geen last van wagenziekte.

28-10-2020 - en profil, ook aandoenlijk

28-10-2020 - 1ste kennismaking met Brodie onder het motto: als het niet bevalt kunnen we altijd nog nee zeggen. Nou mooi niet dus, tenzij je een hart van steen hebt. 

6-10-2020 - met dit fotootje eindigt de zoektocht naar een Engelse Cocker Spanielpup; Nopke met haar nestje van negen. (foto: Fam. Zweers)

You may also like

Back to Top