week 20

alledaagse kleuren

week 19

een klein slakje is doorgedrongen tot het blad van de tuintafel. Slakken associƫren wij doorgaans met 'traag', maar als je ze een tijdje observeert, zie je dat ze aardig uit de voeten kunnen. Zowel op horizontale als verticale vlakken. De fotograaf is jaloers.

week 18

Selfie met Brodie

week 17

Hans Zoete, fotograaf, fotodocent, tentoonstellingsmaker, fotofestivalorganisator, etc., te midden van de vele bezoekers op de opening van zijn tentoonstelling bij Pennings Foundation in Eindhoven. Mooie, subtiele zwartwit fotografie. Ga Kijken en koop ook het fotoboek 'GEZIEN' en/of expositie-prints. Nog tot en met 8 mei. 

week 16   

 De bedrijfsruimte, waarin de fotograaf jarenlang zijn caravan stalde, wordt gesloopt om plaats te maken voor 10 appartementjes. Het valt onder de slopershamer, zogezegd. In werkelijkheid valt het door de joysticks van de machinist. 

week 15

hoogtepunt van de week; de overdadige appelbloesem

week 14

ook binnenshuis; rood met groen

week 13

Oude wijsheid: 'Rood met groen is boerenfatsoen'

week 12

Een monstertje uit het stenen tijdperk wandelde deze week door de tuin. 

week 11

Lege medicijnstrip; verandering van pijn doet eten.

week 10

Leuke verrassing voor de fotograaf op zijn twee-wekelijkse fotoclubavond: hij wordt benoemd tot erelid van de Fotobond. Compleet met oorkonde, speld, lekkers en bloemen. Goede reden om de macro-lens weer eens uit de tas te halen.

week 9

's Nachts is het nog winter, maar overdag schijnt de zon al krachtig en wakkert het verlangen naar voorjaar aan. Cocker Brodie wil in de tuin spelen en de schaduwen maken er een potje voetbal van. Zonder bal overigens.

week 8

De fotograaf ziet een documentaire over het Munch-museum in Oslo. Slechte herinneringen komen terug; ooit is daar zijn foto-uitrusting, en erger nog 11 belichte fotorolletjes, gestolen. In navolging van Munch heeft de fotograaf toen ook geschreeuwd. Deze week roept Poetin dezelfde reactie op.

week 7

staat in het teken van veranderingen in de medicatie; andere tijdstippen en afbouwen van specifieke medicijnen. Less is more, nietwaar. Maar een beetje spannend blijft het wel. 

week 6 

in week zes is de fotograaf verlost van het eindeloze wachten op de bewerkingen in zijn oude laptop. In plaats daarvan nu het eindeloze zoeken naar de juiste instellingen, programma's, sorry apps, en wegwijs worden in de nieuwe, door de computer, gebezigde terminologie.

week 5 

Zelfportret in de oefenruimte van de fysiotherapie. Gefotografeerd tijdens de warming-up vanaf de fietstrainer, zowat het enige trainingsapparaat waar de fotograaf met losse handen op voorruit kan. 

week 4

Simpel genoegen: een broodje kroket, beetje roomboter, beetje mosterd, uiteraard een kroketje en vooral een vers bruin broodje. Geen culinair hoogtepunt en ook geen fotografisch. Toch lekker gegeten.

week 3

Nachtgeluiden. Ik ken ze allemaal. Het tikken van de wekker, geruis in de verwarmingsbuizen, een eenzame auto buiten, de stilte van het kille ochtendlicht.

week 2

Het weer is in deze tweede week een stemmingsmaker van jewelste; hele dagen grijs en mistig. Visueel wel interessant, maar ook koud en vochtig. De fotograaf blijft binnen. De twee-wekelijkse bijeenkomst van de fotoclub is ook geen reden om naar buiten te gaan: corona-maatregelen maken er een Zoom-vergadering van.  Second best, zogezegd

week 1

 De tulpen hebben 5 dagen fier rechtop gestaan, maar hun bloemen volgen nu de wetten van de zwaartekracht. Je kunt er teleurgesteld over zijn, maar wat mag je voor 2,95 verwachten? Het is beter om het tulpenvoorbeeld niet te volgen; kop op, een fris nieuw jaar voor de boeg. Want volgens Psycholoog Rene Diekstra leef je langer als je nog doelen hebt in je leven.

You may also like

Back to Top